Select Menu

Partnereink és Támogatóink


tanfolyamok

oktatók

jogosítvány

gyakori kérdések

fotók

hírek

Videók

» » Jogsiszerzés, amiben TE is segíthetsz!
«
Következő
Újabb bejegyzés
»
Előző
Régebbi bejegyzés

Jogsiszerzés, amiben TE is segíthetsz!


Ugye Neked is van ismerősöd, aki nem is olyan régen vezetni járt és vizsgázott?
Mit mesélt? Könnyű volt neki, vagy nehéz?
Sikerült neki elsőre? S ha nem? Mi volt annak a valódi oka?

Szerintem nem csak a tanuló és oktató a résztvevője a vizsgának - és az oktatásnak  - hanem a közlekedés többi résztvevője.

S mivel mindenkinek van a környezetében valaki, aki éppen vezet, vagy vizsgázik ezért bármelyik tanulóautó potenciálisan az a kocsi is lehetne, amiben az ő ismerőse ül! 

Vagyis,  képlet egyszerű:


Neked nyilván már van vezetői engedélyed, ha vezetsz! Tehát rugalmas vagy, ügyes vagy, és pillanatok alatt megoldasz minden helyzetet! Ugye?
Akkor miért ne tehetnéd meg, hogy ha látsz egy bizonytalan, vagy éppen nem túl szabályos Tanulókocsit, akkor segítesz neki? 
(Tedd fel magadnak a kérdéseket: Te sosem voltál tanuló? Tudod, hogy manapság mik a követelmények? Levizsgáznál a mai feltételek mellett? Csináltál mostanában KRESZ tesztet? )

Segítesz neki sávot váltani, kikanyarodni, türelmesen viseled, ha lefullad, vagy ha nem tud 30 mp-en belül megfordulni Y-nal. Igazából úgysem sietsz sehová! Elkésel? Mondd azt, hogy Elnézést, de éppen segítettem valakinek, azért késtem! (Nem fognak haragudni... vagy indulj el időben, és ne a tanulón bosszankodj a saját késésed miatt!)
Ő azért tanuló, mert még nem tud, ha az oktatója old meg mindent helyette, akkor sosem tanulja meg. Ha vizsgázik és az oktatója besegít, akkor megbukott. Hadd döntse el a vizsgabiztos, hogy megérdemli-e a jogsit, vagy még gyakoroljon! 

A vizsga egy más állapot, ideges a tanuló, teljesíteni szeretne, izgul, beszűkül a látótere, mert koncentrál, de nagyon akarja azt a jogsit! A Te tesód is erről mesélt? Akkor TE még tudsz segíteni más tesójának, hogy könnyebb legyen! És egyszer csak mindenki jól jár! 
Mert nagyon jó megköszönni, ha beengednek, nagyon jó megtanulni az udvarias, higgadt, nyugodt vezetést, jó egy olyan autóssal találkozni, aki szól, hogy a jobb hátsó ajtód nincsen jól becsapva, vagy éppen lapos a bal hátsó kerék! 

Ne felejtsd el, TE is így kezdted! És a lehető legjobb érzés, amikor az ember a sikeres vizsgája után felírhatja a facebookra: MEGVAN A FORGALMI VIZSGÁM!!!! 

Ha dudálsz a Tanulóra akkor minden megoldódik!
Te nyugodt leszel és a tanuló idegesebb lesz.
 Megvan oldva a probléma. 
Te csak hiszed.


«
Következő
Újabb bejegyzés
»
Előző
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések