Select Menu

Partnereink és Támogatóink


tanfolyamok

oktatók

jogosítvány

gyakori kérdések

fotók

hírek

Videók

» » » Utánképzés bevont jogosítványosoknak
«
Következő
Újabb bejegyzés
»
Előző
Régebbi bejegyzés

A közúti közlekedési törvény szerint elrendelt (1988. évi I. törvény), a pontrendszerhez kapcsolódó (2000. évi CXXXVIII. törvény) utánképzést (139/1991. (X.29) számú Kormányrendelet szerint) Debrecenben a HBM Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége Járművezető Vizsgáztatási és Utánképzési Osztálya látja el.

· 1988. évi I. törvény 18. §-a:
· „(4) Utánképzésen kell részt vennie annak a járművezetőnek
· a) akit a bíróság vagy a szabálysértési hatóság közlekedési szabálysértés miatt legalább 6 hónapra, illetve - ittas vezetés miatt.
· b) akit a bíróság közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt a járművezetéstől eltiltott, továbbá
· c) akinek a vezetői engedélyét a közúti közlekedési előéleti pontrendszer alapján az eljáró hatóság visszavonta.
· (5) A vezetői engedély csak abban az esetben adható vissza, ha az érintett személy igazolja, hogy utánképzésen részt vett.”

· A visszavont vezetői engedély a visszavonás határidejének lejárta után is csak akkor adható vissza, ha a gépjárművezető az utánképzésen való részvételét igazolta.
Jó tanács: akitől jogerősen bevonták a vezetői engedélyt nem kell kivárni a bevonási határidő lejártát ugyanis az utánképzést elvégezheti már jóval előtte, de a jogosítványt csak a lejárta után kapja vissza. Utánképzésre bármelyik megyei vagy fővárosi közlekedési felügyelőségen lehet jelentkezni - javaslom, hogy ez általában a lakóhelyhez legyen közel. Jelentkezéskor vigye magával az ügyben keletkezett valamennyi határozatot, bírói ítéletet és a feltárás díját, ami 18.200.-Ft. A feltárás három részből áll: KRESZ felmérés ( nem vizsga), vezetési próba (szintén nem vizsga) és pszichológusi elbeszélgetés. Majd ezt követi maga az utánképzési program, amit a feltárás eredménye határoz meg.
A programok díjai 40-től 140 ezer forintig terjed. Ezek fix díjak, melyek attól függnek, hogy ki-milyen besorolást kapott. Egyébként 7 programba való besorolás van és ebből kettő vizsgával zárul.
Bővebben az utánképzésről:

Jogszabályok:
a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény
a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 2000. évi CXXVIII. törvény
a közúti járművezetők utánképzéséről szóló 139/1991. (X.29) számú kormányrendelet

Után-képzéssel kapcsolatosan keress bennünket telefonon, a 06-52/797-341, 06-52/797-234 számon, személyesen a Batthyány utca 5. szám alatt, vagy e-mailben az  automobil2003bt@gmail.com címen.

Kapcsolódó tartalom: 
Büntetési tarifák 2013 áprilisától

«
Következő
Újabb bejegyzés
»
Előző
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések